SINT MICHIELSGESTEL - In een lopend onderzoek van de recherche zijn afgelopen maandag op vijf locaties in Oost-Brabant doorzoekingen gedaan. Later deze week is een 35-jarige vrouw uit Sint-Michielsgestel aangehouden. Zij wordt verdacht van mensenhandel, geldwitwassen en verkoop van valse merkkleding.

Actiedag
Het onderzoek is al enige tijd geleden gestart met een aangifte van mensenhandel. De aangehouden vrouw wordt ervan verdacht een andere vrouw seksueel te hebben uitgebuit. Daarnaast heeft de politie tips ontvangen over de vermoedelijke handel in valse merkkleding. Team mensenhandel en de recherche hebben samen onderzoek gedaan naar de verdenkingen.

Op 7 maart heeft de politie in samenwerking met onder andere de gemeente en het Openbaar Ministerie op vijf locaties, verspreid over Oost-Brabant, doorzoekingen gehouden. Hier heeft de politie onder andere een grote hoeveelheid valse merkkleding, valse merk parfum, valse merk schoenen en een groot contant geldbedrag in beslag genomen. Ook heeft de politie later deze week twee voertuigen in beslag genomen.