BOEKEL - De politie heeft een 30-jarige man aangehouden voor zijn mogelijke rol bij een stalbrand in Boekel. Vele duizenden dieren overleefden de brand niet. De politie doet nog verder onderzoek naar de toedracht van de brand en zoekt getuigen.

De brand werd ontdekt zondagnacht rond 22.30 uur. De hulpdiensten schaalden meteen fors op en wisten te voorkomen dat de brand oversloeg op andere gebouwen op het terrein. Door de forse rookontwikkeling werd rond middernacht ook een NL-alert verstuurd waarbij omwonenden werd gevraagd hun ramen te sluiten.

Later die nacht werd door de brandweer het sein brandmeester gegeven. Vandaag doet de politie samen met de brandweer op de locatie verder onderzoek naar de brand. Een 30-jarige man uit Venhorst s aangehouden. Wij verdenken hem ervan dat hij mogelijk een rol heeft gespeeld in het ontstaan van de brand.

Getuigen gezocht

Als u meer informatie heeft over deze brand of als u beelden heeft van de omgeving waarop mogelijk iets opvallends te zien is, neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem een melding doen? Dan kan via meld misdaad anoniem (M.) op 0800-7000.