TILBURG/EINDHOVEN/WAALWIJK/S'HERTOGENBOSCH - In het opsporingsprogramma Bureau Brabant werden in het seizoen 2019-2020 maar liefst 145 zaken behandeld. Daarvan werden met hulp van de kijkers 56 zaken opgehelderd, een oplossingspercentage van 38,6%. Er werden 65 verdachten aangehouden. De resultaten worden vanavond, maandag 4 januari 2021, in het programma toegelicht. Verder kijken we daarin terug op twee nog niet opgeloste overvallen en behandelen we een autodiefstal waarbij de dief inrijdt op de eigenaar.

Overval juwelierszaak Waalwijk
Op zaterdag 2 november 2019 wordt iets na tien uur ’s avonds een juweliersechtpaar in Waalwijk thuis overvallen. Het echtpaar woont al jarenlang boven hun zaak. De daders bedreigen en mishandelen de slachtoffers en maken een aantal unieke, handgemaakte sieraden buit. Er zijn bewakingsbeelden van de overval.

Woningoverval in Eindhoven
Een woningoveral op klaarlichte dag. Het overkwam een Eindhovense vrouw in de vroege ochtend van 15 oktober 2019. Twee of mogelijk drie overvallers stormden haar huis aan de Edelweisstraat in. Ze wilden geld en waren op zoek naar een kluis die er niet was. Uiteindelijk namen ze genoegen met wat boodschappengeld en sieraden die ze op hun zoektocht in het huis vonden.

Autodiefstal en verlaten plaats ongeval in Tilburg
Een man parkeert zijn auto, een donkerblauwe Seat Leon, maandag 3 augustus 2020 omstreeks 18.30 uur op de Langestraat in Tilburg om snel even iets bij een kantoor op te halen. Hij laat de sleutels in het contactslot zitten. Hij is binnen 30 seconden weer terug en ziet dan dat een vreemde man in zijn voertuig zit. Het slachtoffer rent naar zijn auto en probeert tevergeefs die man tegen te houden. Hij wordt echter door de dief aangereden en komt ten val. De dief crasht kort daarna op de Korte Tuinstraat met de auto tegen een boom en vlucht dan te voet verder. Hij staat op beeld.

Uitzendingen

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.