DEN BOSCH - Burgemeester van ’s-Hertogenbosch, Jack Mikkers, heeft maandagochtend aan meerdere personen een preventieve last onder dwangsom opgelegd. Hij doet dit omdat hij informatie heeft ontvangen van de politie Oost Brabant waaruit blijkt dat deze personen van plan zijn om het verbod op groepsvorming én het verbod op het laten plaatsvinden van een evenement - in verband met de coronamaatregelen - te overtreden.


Uit de informatie blijkt dat op 21 februari 2021 via Facebook het evenement DanceforFreedom wordt aangekondigd. De bedoeling van dit evenement is dat mensen van Friesland tot Limburg inloggen op een livestream en dan in estafettevorm dansen tegen de Coronamaatregelen. Opgeroepen wordt dit vanuit huis te doen, op je balkon, op straat of in je tuin. In bepaalde steden wordt opgeroepen samen te komen op een nog te bepalen locatie gezamenlijk te dansen op de muziek van de livestream. Een van deze steden is ’s-Hertogenbosch.

De burgemeester wil hier mee voorkomen dat op een locatie in onze gemeente personen samenkomen en daarbij groepsvorming ontstaat en de anderhalve meter afstand niet gerespecteerd wordt. Alleen samen krijgen we corona onder controle.