DEN BOSCH - Een 21-jarige man uit ’s-Hertogenbosch is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden voor verkrachting van een minderjarig meisje. Hij maakte het bovendien mogelijk dat ook drie anderen haar konden dwingen tot seksuele handelingen. De rechtbank Oost-Brabant veroordeelt hen tot celstraffen van 2 jaar.


De 21-jarige verdachte sprak in september 2018 met het destijds 15-jarige meisje af in het Westerpark in 's-Hertogenbosch. Daar dwong hij haar seksuele handelingen bij hem te verrichten. Vervolgens bracht de verdachte met de telefoon van het meisje ten minste één medeverdachte op de hoogte van de situatie. Die medeverdachte kwam met de anderen naar het park en ook zij dwongen het meisje tot seksuele handelingen.

Bij het bepalen van de straffen houdt de rechtbank er rekening mee dat de verdachte eerst zelf het meisje heeft verkracht en het vervolgens mogelijk maakte dat ook anderen dit konden doen. De verdachten toonden geen enkel respect voor het slachtoffer en stelden hun eigen gerief voorop.

De 21-jarige verdachte krijgt een celstraf van 30 maanden. Mannen van 23 uit Kerkdriel en ’s-Hertogenbosch krijgen ieder een celstraf van 2 jaar en een destijds minderjarige Bossche verdachte krijgt 10 maanden jeugddetentie. Ook moeten ze samen een schadevergoeding van ruim 7.000 euro aan het meisje betalen.