DEN BOSCH - Donderdagavond 14 maart werd een 15-jarige jongen neergeschoten op de Van Grobbendoncklaan bij het Prins Hendrikpark. Hij raakte zwaargewond. De recherche hield de afgelopen dagen twee mannen aan die verdacht worden van betrokkenheid bij dit geweldsincident. Zij zitten vast.


Een 26-jarige inwoner van Den Bosch werd zondag al thuis opgepakt en zijn 24-jarige medeverdachte, ook uit Den Bosch afkomstig, hielden we dinsdagochtend in zijn woning aan. In beide woningen deden we huiszoeking, waarbij we een vermoedelijk vuurwapen hebben aangetroffen. Dit wapen is veiliggesteld en het wordt verder op sporen onderzocht. Aan het schietincident ging een afspraak vooraf, maar wat uiteindelijk de exacte achtergrond of aanleiding was van de schietpartij is nog altijd onderwerp van onderzoek. De verdachten zullen lopende het onderzoek nog nader worden gehoord over hun vermoedelijk rol bij de zaak. Het slachtoffer is inmiddels aan de beterende hand.

De jongen werd die donderdagavond zwaargewond aangetroffen nabij de Ophoviuslaan. Hij bleek te zijn neergeschoten en werd met spoed naar een ziekenhuis vervoerd. Wij startten directe een onderzoek naar de identiteit van de twee verdachten.