BOXTEL - In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een woning aan de Poolsestraat in Boxtel beschoten terwijl de bewoners lagen te slapen. Niemand raakte gewond, maar de ruit raakte wel flink beschadigd. De politie hield elders in Boxtel drie mannen in een auto aan. Zij zitten vast voor verder onderzoek.


Rond 03.00 uur kregen we de melding dat er vermoedelijk op het huis geschoten was, nadat kort daarvoor meerdere personen aan de deur hadden staan vervelen. Op basis van de beschikbare informatie hielden surveillerende collega’s in de Prins Hendrikstraat een auto staande, waarin drie mannen zaten. Gezien de melding van mogelijk vuurwapengebruik werden zij met een zogenaamde uitpraatprocedure één voor één uit de auto gesommeerd en aangehouden. Het drietal, afkomstig uit Boxtel, werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De auto waarin ze reden werd veiliggesteld voor nader onderzoek. Daarin werd een vermoedelijk vuurwapen aangetroffen.

Onderzoek

Wij deden bij de woning aan de Poolsestraat sporenonderzoek en stelden o.a. kogelhulzen veilig. Uit verder forensisch onderzoek zal moeten blijken of die ook uit het aangetroffen wapen afkomstig zijn. De recherche is druk bezig duidelijkheid te krijgen over de gebeurtenissen van vannacht. Wat daarvoor de aanleiding zou zijn geweest maakt uiteraard onderdeel uit van dat onderzoek. Wij zoeken zoveel mogelijk naar eventuele camerabeelden van (deurbel-/bewakings) camera’s die ons daarbij kunnen helpen. Natuurlijk komen we ook graag in contact met mensen die meer kunnen vertellen over de mogelijke achtergrond van het incident. Bel met uw tips met de Opsporingstiplijn, 0800-6070 of eventueel gegarandeerd Anoniem met de M-lijn, 0800-7000.