WAALWIJK/DRUNEN - Politiemensen hebben vrijdag 2 juli 2021 in Waalwijk op heterdaad drie fietsendieven aangehouden. Het gaat om een inwoner van Waalwijk van 29 jaar oud en twee mannen uit Polen van 39 en 21 jaar oud. Het drietal wordt ervan verdacht kort voor de aanhouding in de Tinie de Munnikstraat in Drunen een elektrische fiets te hebben weggenomen.


Een oplettende getuige zag de diefstal gebeuren, waarschuwde de politie en deelde daarbij voor de politie belangrijke informatie zoals het kenteken van de vluchtauto. Politiemensen zagen de verdachte auto rond 15.00 uur rijden op de Taxandriaweg in Waalwijk en hielden de auto plus inzittenden op de Zomerdijksestoep staande. Eén van de drie inzittenden, een 29-jarige bijrijder, ging er vandoor en kon even later op de Frederik Hendrikhof alsnog worden aangehouden. De andere twee zijn kort na de staandehouding ook aangehouden.

Niet één, maar drie fietsen in beslag genomen

In de auto van het drietal bleek geen fiets te liggen, waarop de agenten het onderzoek voortzetten. Ze deden dat onder andere op het woonadres van de 29-jarige verdachte. Daar troffen ze een 31-jarige inwoonster van Waalwijk aan die in het bezit was van een elektrische fiets. Uit controle bleek vervolgens dat deze fiets ook van diefstal afkomstig was. De tweewieler bleek op woensdag 9 juni te zijn gestolen in Vlijmen. De vrouw kreeg te horen dat de politieagenten de fiets in beslag namen en dat zij als verdachte is aangemerkt van diefstal danwel heling van de fiets en op een later moment een verklaring moet komen afleggen. In de tuin van de woning troffen de agenten nog een fiets aan. Ook deze fiets is voor nader onderzoek (onder andere naar de herkomst ervan) in beslag genomen. |

Agenten zetten het onderzoek voort in de omgeving waar ze het drietal hadden staande houden. Op de Taxandriahof troffen ze vervolgens de eerder die dag gestolen elektrische fiets aan.

De 39-jarige verdachte bleek bij zijn aanhouding in het bezit te zijn van enkele grammen drugs, vermoedelijk amfetamine. De drugs is in beslag genomen. Ook het drugsbezit wordt in het verdere onderzoek meegenomen. De drie mannen hebben de nacht in de cel doorgebracht en worden zaterdag verhoord.