OSS - We hebben vandaag twee Ossenaren aangehouden in verband met het aantreffen van een drugslab dat niet meer in werking was. Het betreft een woning aan de Kortfoortstraat in Oss. Op basis van een tip hebben agenten vandaag de woning gecontroleerd en de twee aanwezige Ossenaren van 36 en 40 jaar mee naar het bureau genomen. Voor het ontmantelen van het lab zijn de nabijgelegen woningen uit voorzorg ontruimd.

Informatie

Na de controle van de politie en brandweer is de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) van de politie ter plaatse gekomen. LFO komt in actie op plekken waar een drugslab ontdekt is en ontmanteld moet worden. Ook zijn forensisch specialisten een sporenonderzoek gestart. De recherche onderzoekt alle bevindingen. Nadat het onderzoek was afgerond is er gestart met de ontmanteling van het lab. Dit neemt veel tijd in beslag. De aangetroffen apparatuur wordt in beslag genomen en afgevoerd. De aangehouden mannen zitten vast en worden nader gehoord over hun rol.

Vermoedt u een drugslab?

Drugslabs kunnen zich overal bevinden; op het platteland of in de grote stad, in boerenschuren, woonhuizen, garageboxen of in flatgebouwen. Vermoedt u een drugslab? Bel dan de politie via 112. Anoniem melden kan ook via 0800-7000. Meer informatie over hoe te handelen bij het aantreffen van een drugslab vindt u hier: https://www.politie.nl/informatie/wat-moet-ik-doen-als-ik-een-drugslab-ontdek.html