NULAND - Bij een brute overval op een echtpaar in een woning aan de Sikkel in Nuland is een persoon gewond geraakt. De overvallers deden zich daarbij voor als medewerkers van een bank en gebruikten behoorlijk wat geweld.

In de middag krijgt een echtpaar een telefoontje van hun bank, althans dat dachten zij. Een persoon vertelt dat zij mogelijk betrokken zijn bij een bankfraude zaak. Later in de middag zijn er bij het echtpaar ook 2 mannen op bezoek geweest die zich voordeden als bankmedewerkers en die hen het fraude-verhaal bevestigden. Om 00.20 uur stonden deze “bankmedewerkers” weer voor de deur maar al snel werd hun echte intentie duidelijk. Na het openen van de voordeur drongen zij de woning binnen en kreeg de 56-jarige bewoner een klap op zijn hoofd. En of dat nog niet genoeg was kreeg het echtpaar ook nog een bijtende vloeistof in het gezicht gespoten. Na wat buit te hebben gemaakt zijn de overvallers er snel vandoor gegaan en hebben zijn hun slachtoffers hulpeloos achtergelaten.

Signalement
Het signalement is beperkt. Het gaat om twee mannen, klein van stuk en in het zwart gekleed.

Getuigen gezocht
Uiteraard doen wij uitgebreid onderzoek naar wie dit heeft gedaan. Daarbij kunnen wij uw hulp goed gebruiken. Weet u meer? Hebt u iets gezien of heeft u bruikbare camerabeelden dan horen wij dat graag op 0900-8844. Anoniem melden kan ook op 0800-7000.