DEN BOSCH - In de nacht van maandag op dinsdag 27 juli is bij een woning op het Kapelaan Koopmansplein in ’s-Hertogenbosch een explosief ontploft. Gelukkig zijn hierbij geen gewonden gevallen. Wel is in de nabije omgeving van het pand schade aangericht. De recherche doet onderzoek naar dit incident.

Materiële schade
Iets voor 2.30 uur vannacht werden bewoners aan het Kapelaan Koopmansplein opgeschrikt door een explosie. De buurtbewoners werden daarop door de veiligheidsdiensten in veiligheid gebracht.

Bij het pand werden 2 explosieven aangetroffen, waarvan er één is afgegaan. Hierbij werd vooral buiten materiële schade aangericht. Het explosief vernielde onder andere 5 auto’s die vlakbij het pand geparkeerd stonden.

Explosieve Opruimingsdienst
De Explosieve Opruimingsdienst (EOD) heeft ter plaatse onderzoek gedaan en heeft het explosief dat niet is ontploft voor aanvullend onderzoek meegenomen. Na dit onderzoek konden de buurtbewoners weer terug naar hun eigen woning.

Hulp
Heeft u informatie over deze zaak? De recherche komt graag met u in contact via de tiplijn 0800-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.Ook camerabeelden die zicht hebben op de buurt rondom het incident ontvangen wij in het kader van het onderzoek graag.