OSS - Bij de voordeur van een woning aan de Verlengde Tuinstraat in Oss ontplofte dinsdagavond een explosief. De politie is een onderzoek gestart.

Rond 23.00 uur kwam de melding binnen dat door een ontploffing de voordeur van de woning vernield was. Glasscherven lagen op straat en in de hal van de woning. Van de voordeur was niet veel meer over. Er waren op dat moment twee personen boven in de woning aanwezig. Gelukkig raakte niemand gewond. Wat er tot ontploffing is gebracht is nog niet bekend.

Vlak na de ontploffing zag een getuige een man op een herenfiets weg fietsen richting de Oude Kerkstraat. Hij droeg een donkere jas met capuchon en was lang van postuur. Mogelijk is iemand hem opgevallen voorafgaand aan of na de explosie. Vooralsnog zijn er geen signalen dat het om een gerichte actie gaat tegen de bewoners. Wat het mogelijk wel kan zijn geweest wordt verder onderzocht.

Wie weet meer?
De forensische recherche zoekt deze ochtend naar achtergebleven sporen van het explosief en eventuele andere details die het onderzoek kunnen helpen. We benaderen mensen in de buurt om te kijken of zij iets gehoord of gezien hebben en met de vraag of er mogelijk beelden van bewakingscamera’s zijn. Heb jij iets gezien of gehoord dat met dit incident te maken heeft of heb je andere belangrijke informatie dat de recherche kan helpen, dan horen we dat graag! Bel 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Online tippen kan ook via onderstaand tipformulier.