OSS - Aan de Leeuwerikhof in Oss heeft donderdagmiddag een schietpartij plaatsgevonden. Een 23-jarige Ossenaar overleed toen hij meerdere keren beschoten werd. De dader(s) zijn nog niet aangehouden. Wij zoeken getuigen die ons meer kunnen vertellen.


Rond 16.00 uur klonken er meerdere schoten aan de Leeuwerikhof in Oss. Het slachtoffer, een bekende van de politie, zat op een scooter toen hij onder vuur werd genomen. Verschillende hulpdiensten kwamen naar de plek van het schietincident toe. Zij troffen daar het slachtoffer zwaargewond aan. Helaas heeft hulp niet meer mogen baten en is het slachtoffer ter plaatse overleden.

Het schietincident vond plaats op klaarlichte dag. Een dag waar veel mensen op straat waren vanwege het mooie lenteweer. Een schietincident in een woonwijk heeft veel impact en is erg ingrijpend. Getuigen van het incident is daarom ook slachtofferhulp aangeboden.

Team Grootschalig Opsporing

Voor de opsporing is er een zogenaamd Team Grootschalig Opsporing ingericht (TGO). Als er een moord of een ander ernstig incident gemeld of ontdekt wordt, bijvoorbeeld een ontvoering of verkrachting, dan wordt er een TGO samengesteld. Kort na het incident staat er een team van rechercheurs klaar om het incident te onderzoeken.

Getuige geweest of informatie delen?

Hebt u iets gezien van dit incident? Dan vragen we u om contact met ons op te nemen. Dit kan via het algemene telefoonnummer van de politie (0900-8844). Wanneer u wel informatie hebt, maar niet rechtstreeks met de politie wilt praten, dan kan die informatie ook gegarandeerd anoniem gedeeld worden via Meld Misdaad Anoniem. Dat kan via hun website of telefonisch op 0800-7000.

Ook kunt u tips doorgeven via onderstaand tipformulier. Ook als u camerabeelden heeft kunt u deze via dit formulier uploaden.