DEN BOSCH/BERLICUM/BLADEL - We vragen uw hulp bij een schokkende gebeurtenis in Den Bosch. Waar even snel een hapje eten voor een groepje vrienden eindigt in een gewapende straatroof.

Gewapende straatroof Den Bosch
Een groepje vrienden is met de fiets in de nacht van maandag 26 juli op dinsdag 27 juli bij de McDrive in Rosmalen. Ze eten wat, kletsen wat en het is eigenlijk best gezellig. Totdat ineens een andere jongen zich bij hen aansluit. Het voelt gelijk al een beetje raar, want de jongen gedraagt zich nogal agressief. De vrienden proberen de vervelende sfeer een beetje weg te lachen. Toch weet de jongen het groepje zover te krijgen dat ze hem achter op de fiets meenemen. Nadat ze een paar minuten hebben gefietst, zet de jongen ineens een pistool op het hoofd van een van hen. Met o.a. de telefoon van het slachtoffer gaat de dader er rennend vandoor. Wie is deze jongen? We tonen in de uitzending beelden van de dader. Heeft u een vermoeden wie dit is? Laat het ons weten!

Diefstal gereedschap Berlicum & pinfraude Bladel

Daarnaast in de uitzending ook aandacht voor een diefstal en een pinfraude. Twee daders slaan in Berlicum toe wanneer ze uit een bedrijfswagen de nodige kostbare gereedschap weghalen. Wie zijn deze daders? Ook van hen tonen we beelden. En is u mogelijk opgevallen dat dit soort gereedschap ergens te koop zijn aangeboden? Geef het aan ons door!

In Bladel zien we een man die afrekent met een gestolen pinpas. De man staat op verschillende momenten goed in beeld. Denkt u te weten wie dit is, of weet u waar de politie hem kan vinden? Neem contact met ons op.

Bureau Brabant wordt elke maandag uitgezonden bij Omroep Brabant en begint om 18.15 uur. Daarna wordt de uitzending tot dinsdagmiddag 17.15 uur elk uur herhaald.