BRABANT - De politie is dringend op zoek naar Misha Wils. Hij is door het Openbaar Ministerie vanaf 15 april 2024 op de Nationale Opsporingslijst geplaatst. Wils, ook bekend onder de bijnaam Pablo, wordt gezocht vanwege een dodelijk schietincident in Eindhoven. Het Openbaar Ministerie geeft nu zijn identiteit vrij en heeft een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de gouden tip.

Misha heet volledig Misha Fethi Arnoldus Wils maar laat zich ook Pablo noemen. Hij is geboren op 4 januari 1999 in Terneuzen. In juli had hij lang krullend haar. Hij heeft opvallende groene ogen. Misha heeft een kenmerkende tatoeage op zijn hand; vijf puntjes in de vorm van een vijf op een dobbelsteen. Mogelijk heeft hij zijn uiterlijk veranderd en lijkt hij dus niet meer op de getoonde foto. We tonen daarom ook een oudere foto van hem. Hij zou nu een langere baard kunnen hebben of juist geen baard. Ook zou hij zijn haar kort kunnen hebben geknipt.

Schietincident


Op maandag 10 juli 2023 liep een ontmoeting tussen drie mannen aan de Heezerweg in Eindhoven fataal af. Een van hen, een 34-jarige man uit Utrecht, werd neergeschoten en overleed uiteindelijk ter plekke aan zijn verwondingen. In een Ford Fiësta vluchtten de andere man en Misha Wils naar Geldrop. De bestuurder van de Fiësta werd een paar dagen later in Duitsland aangehouden. Wils, inmiddels 25 jaar, is sindsdien niet meer gezien en wordt nog altijd gezocht voor zijn betrokkenheid bij het schietincident.

Beloning

We hebben sterk het vermoeden dat Misha Wils niet meer in Nederland verblijft. Op dit moment zijn we op zoek naar concrete tips over zijn verblijfplaats. Ook informatie over wat zich voorafgaande en tijdens het schietincident precies heeft afgespeeld is heel erg welkom. Daarom looft het Openbaar Ministerie een beloning van 15.000 euro uit voor de locatie van Misha Wils of informatie over de toedracht van het schietincident.

Wie weet meer?

Heeft u Misha Wils gezien of heeft u een vermoeden waar hij nu verblijft, benader hem niet zelf, maar neem contact op met de politie. Neem ook contact op als u meer weet over de precieze toedracht in deze zaak. Bel de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of praat vertrouwelijk met het Team Nationale Inlichtingen via nummer 088 - 661 77 34.