DEN BOSCH - We zijn op zoek naar een vermoedelijke nog vrij jonge dader van een poging overval op zaterdag 17 februari 2024 bij een tankstation aan de Hambakenweg in ’s-Hertogenbosch. Waar we vaak zien dat overvallers donker gekleed zijn, had deze dader zich opvallend genoeg helemaal in lichte kleuren gestoken. Wie herkent hem mogelijk aan die kleding of heeft andere informatie die ons op zijn spoor kan zetten?


De waarschijnlijk nog jonge man kwam rond 18.45 uur die dag de shop van het tankstation binnen en bedreigde de medewerkster met een vermoedelijk vuurwapen en eiste geld. Van pure angst verstijfde de vrouw en na enkele ogenblikken draaide de overvaller zich om en ging hij er zonder buit vandoor. In zijn vlucht naar buiten liep hij bijna tegen een auto aan die net bij een van de benzinepompen kwam aangereden. De dader rende weg, waarschijnlijk via het fietspad aan de achterzijde van het tankstation. Vermoedelijk is hij ook via deze route gekomen. Volgens de medewerkster had hij een soort van ‘hupje’ in zijn manier van lopen. Waar hij daarna gebleven is, dat is een raadsel. We hopen dat er mensen zijn die hem mogelijk hebben zien vluchten of aanslaan op de combinatie van de (lichte) kleding en iemand die wat opvallend loopt of rent.

We zijn op zoek naar deze overvaller en doen er alles aan om te voorkomen dat hij nog een keer toeslaat. Wie kan ons helpen de volgende vragen te beantwoorden:
- wie herkent de verdachte van de foto’s/beelden?
- wie herkent misschien de kleding in combinatie met een verdachte?
- wie heeft de overval misschien gezien en kan zich alsnog melden als getuigen?
- wie uit de omgeving van het tankstation heeft mogelijk bewakingscamera’s of een deurbelcamera, waar misschien de verdachte op te zien is?
- wie heeft er andere informatie die kan bijdragen aan het opsporingsonderzoek?

Meld jezelf meteen als je informatie hebt. Doe dat bij de recherche in Den Bosch via het landelijk politienummer 0900-8844 of via de Opsporingstiplijn, 0800-6070. Anoniem informatie doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Je kunt ook het tipformulier invullen.