DEN BOSCH - De politie is op zoek naar de daders van seriematige inbraken in en om Den Bosch. Zo is er op 2 juli ingebroken in een huis waarna een auto werd gestolen. En op 7 augustus werd er in maar liefst 30 garageboxen ingebroken. Wie herkent deze mannen?


De eerste inbraak in juli gebeurt in de Derde Rompert in Den Bosch. Om precies te zijn, in de nacht van 2 juli. De dader komt op de fiets de straat in rijden, richting het huis dat hij op het oog heeft. Daar wordt ingebroken en een autosleutel gestolen. Even later loopt hij terug en is dan even buiten beeld. Even later rijdt een Opel Astra door het beeld, die is net gestolen.

Op 7 augustus zijn het twee mannen die rondlopen bij de opslagboxen aan de Rietwaard. Later worden dat er drie. Met een koevoet breken ze binnen no-time de deuren van de boxen stuk voor stuk open. Het blijkt het nodige voorbereidingswerk te zijn. Want ze nemen de tijd. Uren zijn ze bezig, ze komen en gaan. Als het eenmaal licht is, kunnen we ze op de beelden ook wat beter zien. En dan is er ineens de eerder gestolen Opel Astra, nu met aanhanger. Op de auto zitten gestolen kentekenplaten gemonteerd. Na een tijdje is de hele aanhanger, die ze ook in een van de boxen hebben gevonden, volgeladen met gestolen spullen. Waaronder een scooter, een crossmotor en een quad.

We zetten de inbrekers even voor u op een rij.

Dader 1: Een blanke man met bruine Louis Vuitton muts, een zwart Adidas trainingspak met witte strepen aan de ene en rode strepen aan de andere kant. Verder draag hij zwarte Nike sneakers, rode handschoenen en het lijkt een wit horloge om zijn linker pols.

Dader 2: Een blanke man met een zwarte pet onder zijn capuchon van een donkerblauwe gewatteerde jas. Hij draagt een zwarte trainingsbroek met daaronder zwarte glimmende schoenen. Ook deze man draagt rode handschoenen.

Dader 3: Een blanke met blond haar. Hij draagt een zonnebril met wit montuur, een zwart-witte sjaal, een donkerblauw bomberjack met daaronder een blouse. Verder zwarte Nike sneakers en rood-zwarte handschoenen.

Dader 4: Een blanke man met donkerblond haar. Hij doet zijn best onherkenbaar te blijven met een sjaal om zijn hoofd. Hij draagt gele handschoenen, een zwarte broek met gaten op de knieën en witte sokken. Hij is kennelijk op z’n gemak, want op zijn slippers doet hij mee aan de inbraak.