DEN BOSCH - In de Kruisstraat in Den Bosch loopt op een of andere manier een woordenwisseling helemaal uit de hand. Een man slaat een andere man én een vrouw bewusteloos. Dit soort uitgaansgeweld is nooit goed te praten. Maar om een vrouw zo hard bewusteloos te slaan, dat maakt het zo mogelijk nog heftiger.


We gaan terug naar 16 oktober vorig jaar. De dader staat duidelijk op de beelden.
Twee mannen en een vrouw lopen over straat. De vrouw lijkt wat onvast op haar benen en wordt geholpen door twee vrienden. Dan komt van links ineens een man met een houthakkershemd in beeld. Hij raakt duidelijk in een verhit gesprek met een van de mannen. Dat duurt eventjes. En dan maakt de vrouw een slaande beweging richting die man. Dan slaat de vlam in de pan. De man met het houthakkershemd slaat eerst de man tegen de grond. En dan krijgt ook de vrouw een harde klap tegen haar hoofd. Meteen zakt ze in elkaar. Bijna komt ze met haar hoofd op een plantenbak. Ze is volledig buiten westen, zo hard was de klap. De dader verdwijnt uit beeld. Hij pakt nog even zijn jas van de grond, een donkerkleurig bomberjack met opvallende oranje/rode voering, en verdwijnt dan uit beeld. De vrouw houdt er een hersenschudding aan over. De andere man die werd neergeslagen hield er gelukkig alleen een bloedneus aan over.

Excessief geweld. De man met het houthakkersoverhemd lijkt al zijn kracht in de klappen te stoppen. Eerst de man, en dan ook de vrouw gaan meteen tegen de grond. De vrouw mist met haar hoofd maar net een plantenbak als ze achterover valt.

Wie is die man in dat houthakkershemd? Als u daar meer over kunt zeggen, laat het dan aan ons weten.

Hij was niet alleen die avond. Ook aan zijn kompaan vragen we om zichzelf bij ons te melden. Op het moment dat de dader wegloopt, loopt er namelijk iemand met hem mee. De politie wil hem dus ook graag spreken.