OSS - Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft een 50-jarige man veroordeeld tot 40 uur taakstraf. Hij had achter in zijn reisbureau een ruimte ingericht waar mensen konden gokken op voetbalwedstrijden. De rechtbank Oost-Brabant legde hem eerder een taakstraf van 80 uur op.

De man had in een kamer achter in zijn reisbureau in Oss een aantal computers neergezet waarop mensen tegen betaling konden gokken op voetbalwedstrijden. De computers waren hiervoor voorzien van een houten behuizing met een muntinvoer. De man heeft in hoger beroep verklaard dat hij hier geld aan verdiende.

Kortere pleegperiode

De computers en harde schijven zijn tijdens de ontdekking in november 2017 door de politie in beslaggenomen en vernietigd. Nader onderzoek naar de inhoud ervan is daarom niet meer mogelijk. Het hof volgt de verklaring van de man dat hij de computers vanaf half april tot en met 18 november 2017 heeft gebruikt. De rechtbank ging eerder uit van een periode tussen oktober 2015 en november 2017. Anders dan de rechtbank gaat het hof dus uit van een kortere pleegperiode.

Lagere taakstraf

De man heeft zich opzettelijk schuldig gemaakt aan overtreding van de Wet op kansspelen. Nu het hof echter uitgaat van onder andere een kortere pleegperiode, wordt de op te leggen taakstraf ook van kortere duur. Het hof legt hem een taakstraf van 40 uur op.