HEUSDEN - De politie heeft op maandag 29 augustus een 44-jarige man uit de gemeente Heusden (NB) aangehouden in een zedenzaak. De man kwam als verdachte naar voren in het onderzoek, dat werd gestart na een melding dat een man heimelijk opnamen zou maken van kinderen.


Toen die melding verder werd onderzocht, bleek dat de man werkzaam is als leraar op een basisschool in de gemeente Heusden. Het incident uit de melding vond niet plaats in die gemeente, maar elders in de provincie. De betrokken kinderen zijn ook geen leerlingen van de school waarop hij les geeft.

Verder onderzoek

Na zijn aanhouding zijn onder andere mobiele telefoons in beslag genomen. Daarop zijn onder meer afbeeldingen gevonden van kinderen, waaronder naaktfoto’s. Naar de aard en omvang van de afbeeldingen wordt nu verder onderzoek gedaan. De werkgever van de man is op de hoogte gebracht van de aanhouding van de verdachte.

Verdenking

Op dit moment zit de man vast voor het incident waarmee het onderzoek begon en vanwege de naaktfoto’s, voor het bezit van kinderporno. Het verdere onderzoek zal moeten uitwijzen wat de precieze verdenking wordt.

Raadkamer

De verdachte is op 1 september voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalde dat de man nog zeker twee weken langer vast blijft zitten. Het onderzoek gaat intussen verder. De man verschijnt op 14 september voor de raadkamer van de rechtbank Oost-Brabant.