'S-HERTOGENBOSCH - De politie deed zondagavond, samen met medewerkers van de gemeente ’s-Hertogenbosch, een inval in een woning aan de Vierde Rompert omdat daar mogelijk illegaal gegokt zou worden. Omdat er tevens informatie was dat er mogelijk sprake was van de aanwezigheid van een vuurwapen werd een arrestatieteam ingezet. Er werd niemand aangehouden.

Al eerder deze maand had de politie informatie gekregen dat er in de betreffende woning mogelijk illegaal gegokt zou worden. Er is toen met de bewoner een zogenaamd stopgesprek gevoerd, waarin hem de wacht is aangezegd en hij is gewaarschuwd voor de risico’s van dergelijke pokeravonden. Ook in november 2019 werd namelijk door de politie geconstateerd dat er in het huis werd gepokerd. Toen werden op hetzelfde adres de aanwezigen beroofd van hun geld en de bewoner werd neergeschoten. Nadat er vorige week opnieuw informatie bij de politie terecht kwam, werd in afstemming met het Openbaar Ministerie besloten binnen te vallen. Gezien de informatie en de schietpartij van twee jaar geleden werd een arrestatieteam ingezet. De politie zocht in de woning naar wapens, maar die werden niet aangetroffen.

Bij de inval bleek wel dat een kamer in het huis was ingericht als pokerruimte, waar op dat moment zes mensen zaten te pokeren. In een ander deel van het huis waren nog enkele personen aanwezig. Van alle aanwezigen werden de personalia genoteerd en geregistreerd. De politie, gemeente en de Kansspelautoriteit doen nader onderzoek naar de aangetroffen situatie.