DEN BOSCH/VLIJMEN - Vanochtend in alle vroegte hielden wij een 32 jarige man in Vlijmen aan. Wij verdenken hem van het in bezit hebben van vuurwapens, munitie, luchtdrukwapens en drugs.

De verdachte is aangehouden op een adres in Vlijmen. Daarnaast vond er in zijn eigen woning in ’s-Hertogenbosch en in de woning in Vlijmen een doorzoeking plaats. In Vlijmen vond de politie een koffer met munitie. In de woning in ’s-Hertogenbosch werden diverse wapens en drugs aangetroffen. Ook is de verdachte gelieerd aan de verboden motorclub No Surrender MC.

Hoodfights
De verdachte staat erom bekend om zogenoemde ‘Hoodfights’, ook wel illegale vechtpartijen, te organiseren. Deze organiseerde hij via sociale media.

De burgemeesters van de gemeente ’s-Hertogenbosch en de gemeente Heusden leggen de verdachte een last onder dwangsom op. Dat doen zij om deze illegale hoodfights te voorkomen. Als de verdachte nog een keer een hoodfight organiseert, moet hij een boete betalen van 10.000 euro.

Burgemeester Mikkers en Van Hees: “Iedereen wil fijn kunnen wonen en leven. Dat begint bij een veilige omgeving, altijd en overal. Het mag duidelijk zijn dat wapens, drugs en illegale gevechten daar niet in passen”.