HEESWIJK-DINTHER - De rechtbank Oost-Brabant heeft een 47-jarige man uit Heeswijk-Dinther veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 jaar. Hij heeft samen met zijn partner 2 vrouwen gedrogeerd en verkracht. Ook betastte hij de borsten van een derde slachtoffer.

De verdachte en zijn partner nodigden de vrouwen eind 2019 uit om in hun woning iets te komen drinken. Zij deden een grote dosis Temazepam in hun drinken waardoor de slachtoffers gedrogeerd raakten. Vervolgens misbruikten zij de vrouwen. Eerder dat jaar dwong de verdachte een derde vrouw tot het ondergaan van ontuchtige handelingen door plots haar borsten te betasten.

De verdachte ontkent alles. De rechtbank hecht daar echter geen waarde aan. Volgens de rechtbank is er namelijk voldoende bewijs dat de verdachte en zijn partner wel degelijk beide vrouwen hebben gedrogeerd en verkracht, en dat verdachte de derde vrouw heeft betast. Zo zijn er belastende verklaringen van de slachtoffers, trof de politie Temazepam aan in de woning en is op de laptop van de verdachte onder meer de zoekslag 'Hoe snel werkt Temazepam als het wordt opgelost in warm water' gedaan. Ook de partner van de verdachte legde een belastende verklaring af. Zij moet zich op een later moment verantwoorden voor de rechter.

80 vrouwen
De slachtoffers van de verkrachting waren gedrogeerd en daardoor sterk verminderd bij bewustzijn. De verdachte maakte vervolgens schaamteloos misbruik van die weerloze toestand om zijn eigen seksuele behoeftes te vervullen. Hij pleegde samen met zijn partner verregaande seksuele handelingen. De voorvallen hebben ernstige psychische gevolgen voor de slachtoffers. Zij moeten leven met het feit dat zij nooit zullen weten wat er precies met hen is gebeurd.

Verder weegt mee dat de verdachte planmatig handelde. Dit blijkt ook uit het gegeven dat hij via zijn telefoon ongeveer 80 vrouwen uitnodigde. Tot slot houdt de rechtbank er rekening mee dat de verdachte op geen enkele wijze verantwoordelijkheid neemt. Hij blijft tegen de klippen op ontkennen en liet zich tijdens de zitting respectloos en beledigend uit over de slachtoffers. Al met al vindt de rechtbank een celstraf van 6 jaar op zijn plaats. Daarnaast moet hij de slachtoffers schadevergoedingen betalen van in totaal ruim 10.000 euro.