VEGHEL - Zondagochtend hield de politie een 22-jarige man uit Veghel aan voor zijn betrokkenheid bij meerdere brandstichtingen in Veghel.


De afgelopen weken zijn er meerdere brandstichtingen in Veghel geweest. Vrijdag 4 juni werd er brand gesticht in een achtertuin van een woning aan de Zwaluwendonk. Midden in de nacht, even na 02.00 uur, werd de brand in de tuin ontdekt.

Op 21 mei werd rond 22.45 uur een caravan in brand gestoken aan de Patrijsdonk. Daar werd door snel ingrijpen van een buurtbewoner de brand geblust en grotere schade voorkomen. Even verderop aan de Meeuwdonk werd kort daarna rond 23.10 uur eveneens door een buurtbewoner een brand bij een caravan ontdekt. Ook hier kon door snel optreden de brand worden voorkomen.

11 mei was het raak met afval dat in brand was gestoken aan de Gruttodonk. Een dag eerder op 10 mei werd de schutting van een woning aan de Kievietdonk in brand gezet. Een geluk bij een ongeluk dat de brand hier niet verder heeft kunnen uitbreiden en vanzelf is gedoofd. De schade aan de schutting werd later door de bewoonster opgemerkt.

Onderzoek
Door de politie in Veghel en districtsrecherche in Den Bosch werd een opsporingsonderzoek naar de brandstichtingen gestart. O.a. het horen van getuigen en het uitkijken van camerabeelden leidde naar de 22-jarige Veghelaar die zondagochtend in zijn woning werd aangehouden. Na de aanhouding deed de recherche ook onderzoek in de woning van de man. Naast de brandstichtingen wordt de man ook verdacht van verduistering in dienstverband.

Grote gevolgen
Brandstichting is een ernstig vergrijp en kan veel grotere gevolgen hebben als zo’n brand zich uitbreid naar bijvoorbeeld een woning. Je kan echt mensenlevens in gevaar brengen. Je moet er niet aan denken wat er kan gebeuren als zo’n brand niet op tijd wordt geblust. Wat de aanleidingen van de brandstichtingen zijn geweest is vooralsnog niet duidelijk en dat is nog onderwerp van het onderzoek. De verdachte wordt vandaag uitgebreid verhoord.