ZALTBOMMEL - De rechtbank veroordeelt een 26-jarige man uit Zaltbommel voor doodslag. De rechtbank legt aan de man een gevangenisstraf van 6 jaar op. Daarnaast legt de rechtbank de tbs-maatregel met dwangverpleging op.

De man heeft bekend dat hij het slachtoffer in september 2023, een bekende van hem, met messteken om het leven heeft gebracht. Dit gebeurde in de woning van de man nadat er tussen hem en het slachtoffer een discussie was ontstaan.

Veel leed veroorzaakt

De rechtbank oordeelt dat het hier om een zeer ernstig feit gaat waarbij het slachtoffer abrupt en met veel geweld om het leven is gebracht. Door zo te handelen heeft de man veel leed en verdriet bij de nabestaanden veroorzaakt.

Behandeling noodzakelijk

Door de deskundigen is gerapporteerd dat de man kampt met psychische stoornissen en dat hij verminderd toerekeningsvatbaar is. Daarom is het naar het oordeel van de rechtbank belangrijk en noodzakelijk dat hij behandeling krijgt in de vorm van tbs met dwangverpleging.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man schadevergoeding betalen aan de ouders van het slachtoffer. Het gaat om een bedrag van ruim 83 duizend euro.