OSS - In het onderzoek naar het dodelijk schietincident aan de Leeuwerikhof, waar op donderdag 14 april een 23-jarige Ossenaar om het leven kwam, kwam naar voren dat de daders mogelijk gebruik maakten van een tweede vluchtauto. Die auto werd deze dinsdagochtend op een locatie in Oss door de recherche getraceerd en in beslag genomen.

Nadat de auto was veiliggesteld deden rechercheurs van de forensische opsporing sporenonderzoek in en aan de auto. Of daar sporen zijn aangetroffen die ons verder gaan helpen in het onderzoek zal uit een nadere analyse moeten blijken.

Verloop onderzoek
Na het schietincident werd direct een groot onderzoek opgestart onder leiding van het Openbaar Ministerie. Uit dit onderzoek bleek al eerder dat ook een witte Mercedes betrokken zou zijn bij het incident. Deze auto namen we anderhalve week geleden al in beslag in Enschede. Ook die auto wordt verder onderzocht op mogelijke sporen. Op 20 april werden ook twee personen aangehouden in dit onderzoek. Deze twee, mannen van 23 en 26 jaar uit Oss, meldden zich op het politiebureau. Op dit moment kunnen en willen we in het belang van het onderzoek niet meer details delen. Beide verdachten zitten nog altijd in beperking. Daarom kunnen en willen we in het belang van het onderzoek niet meer details delen. De beperkende maatregelen gelden echter niet voor het contact met de advocaat.