'S-HERTOGENBOSCH - De politie is een onderzoek gestart naar de rellen gisteravond in ’s-Hertogenbosch. Op die manier willen we zo snel mogelijk alle relschoppers opsporen, zodat ze zich voor hun daden moeten verantwoorden. Net als zondag in Eindhoven was het geweld dat door ‘s-Hertogenbosch trok gisteravond ongekend.

Arrestaties
De politie pakte tot nu toe 52 mensen op. De meeste voor openlijke geweldpleging en niet voldoen aan bevel of vordering, maar ook voor openlijke geweldpleging, vernieling en het overtreden van de avondklok. Vijftig van hen zitten op dit moment nog vast. Het gros van de relschoppers zijn tieners en twintigers en het overgrote deel Een deel van hen komt uit ’s-Hertogenbosch zelf en de omliggende dorpen. Slechts een enkeling komt uit overige delen van Brabant of daarbuiten.

Onderzoek gestart
We hebben de overtuiging dat er snel meer aanhoudingen volgen. Er is inmiddels een groot onderzoek gestart en we zetten maximaal in op de opsporing van deze relschoppers. We hebben veel beeldmateriaal beschikbaar.

Oproep tot het delen van beelden
Heeft u videobeelden of foto’s gemaakt van deze ongeregeldheden? Deze ontvangen we graag. Via deze link kunt u de beelden uploaden.