Nuland, Den Bosch - We hebben al eerder aandacht voor deze brute overval op een echtpaar in Nuland gehad in Bureau Brabant. In het onderzoek hebben we ondertussen interessante beelden gevonden die we in deze uitzending zullen laten zien. De daders staan duidelijk op beeld. Wie (her)kent ze? Daarnaast staan we stil bij een woninginbraak in Den Bosch. Helpt u weer mee?

Nuland – Overval

Op 17 januari krijgt een echtpaar in de middag een telefoontje van hun bank, althans dat dachten zij. Een persoon vertelt dat zij mogelijk betrokken zijn bij een bankfraude zaak. Later in de middag zijn er bij het echtpaar ook 2 mannen op bezoek geweest die zich voordeden als bankmedewerkers en die hen het fraude-verhaal bevestigden. Om 00.20 uur (18 januari) stonden deze “bankmedewerkers” weer voor de deur maar al snel werd hun echte intentie duidelijk. Na het openen van de voordeur drongen zij de woning binnen en kreeg de 56-jarige bewoner een klap op zijn hoofd. En of dat nog niet genoeg was kreeg het echtpaar ook nog een bijtende vloeistof in het gezicht gespoten. Na wat buit te hebben gemaakt zijn de overvallers er snel vandoor gegaan en hebben zijn hun slachtoffers hulpeloos achtergelaten.

We doen er alles aan om de daders op te sporen. Help ons daarbij, en deel uw informatie met ons! Desnoods anoniem. 

Den Bosch – woninginbraak

De twee daders van een woninginbraak aan de Durendael in Den Bosch hebben totaal niet in de gaten dat ze gefilmd worden terwijl ze het huis binnen gaan. En ze staan er nog best goed op. We laten de beelden zien. Inmiddels weten we wie een van de twee is. Maar naar de andere dader zijn we nog steeds op zoek. We zien hem op de beelden ook nog wegrennen. Laat van u horen als u denkt te weten wie dit is!

Bureau Brabant wordt elke maandag om 18.15 uur uitgezonden bij Omroep Brabant en daarna tot en met dinsdagmiddag elk uur herhaald.