NULAND - De politie heeft vanmorgen twee mannen aangehouden voor betrokkenheid bij de brandstichtingen in Nuland. Het gaat om een 32-jarige man uit Boxtel en een 41-jarige man uit Rotterdam. Wat hun precieze rol is geweest, wordt nu nader onderzocht. Het onderzoek is daarmee in volle gang en de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.


In september 2023 werden er molotovcocktails naar een woning en auto's van een gezin gegooid op de Akkerpolei in de wijk Schotsheuvel. De woning vatte wonder boven wonder geen vlam. Eén van de auto’s is wel in vlammen opgegaan. Dat was een fikse brand vlak bij de gevel. Heel gevaarlijk, want de brand had alsnog kunnen overslaan naar de woning. Je wilt er niet aan denken wat er dan met het gezin had kunnen gebeuren, want er waren op dat moment vier volwassenen, een kleuter en een pasgeboren baby in huis.

Bekijk de beelden en tip als je iets weet
De beelden, zoals maandag getoond in Bureau Brabant en dinsdagavond in Opsporing Verzocht zullen nog online blijven tot er meer duidelijkheid is over de mogelijke rol die beide aangehouden verdachten hebben gespeeld bij de brandstichtingen, zware intimidaties en ernstige bedreigingen van het gezin aan de Akkerpolei in Nuland. We vragen jullie dan ook mee te blijven denken en te tippen als je informatie hebt.

Meer informatie over deze zaak met de beelden van de brandstichtingen op 1 en 26 september 2023 vind je op onze website.

Informatie doorgeven
Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34