NULAND - De politie heeft woensdagochtend vijf mannen op heterdaad aangehouden bij een hennepkwekerij. In een pand in Nuland zijn onder andere in totaal vierhonderd hennepplantjes in beslag genomen.


De verdachten zijn vijf mannen in de leeftijd van 30, 34, 35, 37 en 65 jaar. De mannen komen uit de omgeving van Berghem, Nuland en Oss. De politie vond niet alleen de hennepplanten. Ook werden er kostbare goederen in beslag genomen, waaronder meerdere voertuigen, sieraden en andere goederen.

Onderzoek

De verdachten zitten momenteel vast en worden verhoord. De politie onderzoekt de zaak. Hennepteelt is gevaarlijk. Meer informatie over hennepkwekerijen lees je hier.

Afpakken

Tachtig procent van alle criminaliteit heeft een financieel motief. Door de crimineel het verdiende geld en de aangeschafte (luxe) goederen af te pakken, wordt duidelijk dat misdaad niet loont. Ook kan het verdiende geld niet opnieuw worden geïnvesteerd in criminele activiteiten en kunnen slachtoffers worden gecompenseerd voor geleden schade. Zo pakken we de kern van de criminaliteit aan en wordt Nederland veiliger.