'S-HERTOGENBOSCH - De eis van 15 jaar cel is hoog maar rechtvaardigt het koelbloedige afvuren van 12 kogels op vier personen in woonwijk. Een 22-jarige man stond vanmiddag voor de rechter in Den Bosch. De officier sprak van haar ongeloof uit over het kennelijke gemak waarmee een vuurwapen wordt gebruikt.

In de burgemeester Godschalxstraat in de Brabantse hoofdstad vond de politie op 4 augustus vorig jaar hulzen, na meerdere meldingen over schoten. Rond middernacht werd duidelijk dat er een gewonde was. Deze had zich eerder die avond gemeld in het ziekenhuis met een schotwond en wilde de politie spreken. De politie startte een onderzoek, en kon een aantal dagen later de verdachte aanhouden in België. De man zit sindsdien vast.

Klaplong en twee gebroken ribben
De vier beschoten personen in de auto kregen 12 kogels afgevuurd door de verdachte. Dit gebeurde in een Bosche woonwijk rond half tien ‘s avonds. Slechts een van de inzittende, een 27-jarige man uit Den Bosch, wordt geraakt in zijn bovenlichaam. De slachtoffers noemen de naam van de schutter maar verklaren verder niet veel. De verdachte ontkende bij de politie de schoten te hebben gelost maar bekende onenigheid te hebben gehad die avond. Getuigen verklaren meerdere incidenten voorafgaand aan het gewelddadig treffen.

Zeldzame kogels
De hulzen op de plaats delict corresponderen met kogels die in de slaapkamer van de verdachte worden aangetroffen. Ze hebben een zeldzame bodemstempel. Op de corresponderende munitie wordt het DNA van verdachte aangetroffen.

Gebrek aan respect voor het leven van een ander

De officier van justitie houdt de verdachte verantwoordelijk voor de poging om vier mensen van het leven te beroven, waarbij ook een levensgevaarlijke situatie is ontstaan voor toevallige voorbijgangers.
Alleen een jarenlange gevangenisstraf past als vergelding voor het toegebrachte leed bij zijn vier leeftijdsgenoten alsook het beschermen van de maatschappij tegen dit soort incidenten.