HEDEL - Op dinsdag 23 april heeft het onderzoeksteam een 38-jarige man uit Amersfoort aangehouden voor betrokkenheid bij het geweld richting agenten en andere hulpverleners tijdens Nieuwjaarsnacht in Hedel. Beelden van de man werden uitgezonden in de opsporingsprogramma’s Plaats Delict en Opsporing Verzocht. Naar aanleiding daarvan kwamen tips met namen binnen en dat leidde tot de aanhouding van de verdachte. Het onderzoek gaat verder en het onderzoeksteam sluit meer aanhoudingen niet uit.

Al sinds de jaarwisseling loopt het onderzoek naar de geweldsexplosie in Hedel, waarbij meerdere agenten gewond raakten.

Verdachten uit het hele land

Er zijn nu in totaal zeven verdachten aangehouden. Eerder werden een 28-jarige vrow uit Bilthoven, een 29-jarige man uit Soest, 45-jarige man uit Hedel, een 24-jarige man uit Zaltbommel, een 29-jarige man uit Ermelo en een 22-jarige man uit de gemeente Maasdriel aangehouden. De afgelopen weken werden woningen doorzocht in Hedel, Zaltbommel, Ermelo, Uden, Krimpen aan de IJssel en Soest.

Opsporing Verzocht

Dinsdag 9 april besteedde Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak. Het onderzoeksteam houdt er sterk rekening mee dat de nog gezochte mannen ook elders uit het land komen. Wie hen herkent, wordt verzocht contact op te nemen via de gratis opsporingstiplijn: 0800 - 6070. Anoniem melden kan ook via 0800 - 7000.