SCHAIJK - In de ochtend van donderdag 7 april 2022 is er bij een chalet aan de Hermanusweg in Schaijk brand gesticht. De brandweer kwam ter plaatse en bluste de brand. De politie heeft rond 05:30 uur een verdachte aangehouden voor rijden onder invloed en op verdenking van betrokkenheid bij deze brand.


Rond 04:30 uur kreeg de politie een melding binnen van een chaletbrand. Hierop zijn agenten ter plaatse gegaan. De meldster verklaarde tegenover de politie dat zij lag te slapen en wakker werd van een knal. Daarna zag zij dat haar chalet in brand stond. Volgens de bevelvoerder van de brandweer kon deze brand niet zomaar zijn ontstaan. Gelukkig was de brand snel onder controle en is er niemand gewond geraakt.

Aanhouding

Vlak na de brand gingen agenten op zoek naar een verdachte. Zij zagen toen een auto rijden die hen opviel. De bestuurder, een 40 jarige man uit Oss, stopte en rook naar alcohol. Nadat agenten een blaastest hadden afgenomen bleek hij onder invloed te zijn. Niet veel later kwamen er aanwijzingen dat deze man mogelijk betrokken was bij deze brandstichting.

Onderzoek

Omdat er aanwijzingen zijn dat de brand is aangestoken doet de politie onderzoek. Forensische rechercheurs zoeken vandaag op de plaats delict naar sporen. De verdachte wordt voorgeleid voor de rechter-commissaris te Den Bosch. Zijn betrokkenheid bij de brandstichting is nog onderwerp van onderzoek.