DEN BOSCH - De politie heeft een 19-jarige man uit Rosmalen aangehouden. De man wordt ervan verdacht zwaar vuurwerk te hebben gegooid naar een politieagent, wat op zeer korte afstand tot ontploffing kwam. Hij zit vast op verdenking van poging tot zware mishandeling.


Tijdens het toezichthouden op de horeca, werd er vanuit een groep op de Parade zwaar vuurwerk afgestoken. Uiteindelijk werd er ook vuurwerk naar een politieagent gegooid. De politieagenten kozen ervoor om de groep met een megafoon op afstand te vorderen om de Parade te verlaten. Op deze manier kon de orde en rust weer worden hersteld. Wanneer hier meermaals niet op werd gereageerd, maken politieagenten een linie om de groep weg te sturen. Uiteindelijk lukt het de groep, ondanks verzet, van de Parade weg te begeleiden.

Bij het incident is er één man aangehouden die wordt verdacht van poging tot zware mishandeling. Hij zit op dit moment nog vast. De politieagent waarbij het zware vuurwerk is ontploft, maakt het gelukkig naar omstandigheden goed.