NOORD-BRABANT - De politie hield maandagmorgen 26 februari drie mannen aan in ’s-Hertogenbosch en Vlijmen. Zij worden verdacht van meerdere bedrijfsinbraken in de hele provincie Noord-Brabant.

De zaak startte nadat het een oplettende wijkagent in Tilburg opviel dat bij een tweetal bedrijfsinbraken in haar gebied dezelfde werkwijze werd gebruikt en ook dezelfde auto’s werden gezien. Nadat zij in de politiesystemen dook kwam ze er al snel achter dat er verspreid door de hele provincie bedrijfsinbraken werden gepleegd waarbij steeds dezelfde voertuigen terugkwamen. Het ging om inbraken in Tilburg, maar ook in Halsteren, Eindhoven, ’s-Hertogenbosch, Uden, Roosendaal, Oosterhout en Drunen. Deze vonden plaats in de periode van april vorig jaar tot en met zeer recent. In vrijwel alle gevallen werd (groter) gereedschap en keukenapparatuur gestolen.

Onderzoek

Daarop is besloten om een onderzoek op te starten door de recherche in de eenheid Oost-Brabant, waarbij nauw is samengewerkt met de collega’s van de eenheid Zeeland-West-Brabant. Dat onderzoek leidde uiteindelijk naar de drie mannen en hun aanhouding op maandagmorgen. Het gaat om twee mannen van 44 en 66 jaar uit ’s-Hertogenbosch en een 50-jarige man uit Vlijmen. Ze zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Doorzoekingen

De woningen van de drie verdachten zijn doorzocht. Daarbij namen we diverse gegevensdragers in beslag en ook enkele gereedschappen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Ook doorzocht de politie een loods bij een bedrijfspand in Oss. Daar vonden we één van de auto’s die vermoedelijk bij de bedrijfsinbraken is gebruikt. Deze is waarschijnlijk gestolen. Hier nam de politie ook verschillende valse kentekenplaten in beslag.

De politie doet nu verder onderzoek naar de verdachten en het voertuig en de inbraken waar zij mogelijk bij betrokken zijn.