DEN BOSCH - De recherche van het basisteam in Den Bosch kreeg onlangs verschillende signalen over het kopen van drugs op bestelling. Gebruikers konden hun drugs bestellen bij een ‘bestellijn’ waarna de drugs op een afgesproken locatie afgeleverd. Daarop werd een onderzoek naar deze praktijken gestart.


Politieactie
Uit dit onderzoek kwam een woning in de Jan Steenstraat in Den Bosch in beeld als centraal punt van deze handel. Tijdens een politieactie op woensdag 14 juli werden op verschillende locaties in Den Bosch zes personen aangehouden, waarvan er momenteel nog vier vastzitten. In de genoemde woning werd een grote hoeveelheid drugs en contant geld aangetroffen en werden diverse goederen, waaronder meerdere auto’s, in beslag genomen.

Twee broers van 26 en 32 jaar uit Den Bosch zijn aanhouden in de woning als hoofdverdachten. Twee andere verdachten van 22 en 24 jaar, eveneens afkomstig uit Den Bosch, waren vermoedelijk actief als koeriers. Zij zijn eveneens aangehouden en zitten nog steeds vast. Elders in Den Bosch werden twee vermoedelijke klanten aangehouden. Zij zijn na verhoor vrijgelaten.

De komende tijd wordt het onderzoek naar deze ‘drugs-bestel-dienst’ voortgezet.