NISTELRODE - Een gezin met kinderen kon in november 2020 maar net op tijd ontsnappen aan het vuur dat hun woning aan het Loosven uiteindelijk verwoestte. Afgelopen dinsdag 2 april hield de politie een man aan, die we ervan verdenken de brand op zijn geweten te hebben.

De bewoners moesten die bewuste nacht rond 04.15 uur hals over kop hun woning uitvluchten omdat die in brand bleek te staan. Eén van de hen moest met ademhalingsproblemen naar een ziekenhuis worden vervoerd. De brand was veroorzaakt door overgeslagen vuur van twee brandende auto’s die naast de woonwagen geparkeerd stonden. Omdat kwam vast te staan dat er sprake was van brandstichting startte de recherche een onderzoek. Dat leidde in eerste instantie niet tot de aanhouding van een verdachte.

Nieuwe informatie


Recent kwam de recherche in het bezit van nieuwe informatie, waarmee het onderzoek kon worden vlot getrokken. Het leidde tot een concrete verdenking van brandstichting tegen een 36-jarige inwoner van Veldhoven. Op basis van deze verdenking werd hij dinsdag in opdracht van de officier van justitie opgepakt. Hij zit vast en hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.