Rijen, Goirle, Den Bosch, Tilburg - Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 9 november hulp bij het oplossen van ernstige misdrijven. We zoeken meerdere personen die met gestolen pinpassen pinnen en de daders van twee overvallen op oudere bewoners in Den Bosch.Pinnen met gestolen pas in Rijen en Goirle

In de Hoofdstraat staat op donderdag 30 juli een oudere dame bij de geldautomaat om wat geld op te nemen. Maar ze is niet alleen. Twee mannen die opvallend veel op elkaar lijken staan in de buurt. Ineens staat een van hen dichtbij. Of de automaat alweer een pasje heeft ingeslikt, vraagt hij. Al snel realiseert ze zich toch dat ze is bestolen. Ze belt meteen de bank en blokkeert haar pas. Te laat om te voorkomen dat de man pint met haar pas. Binnen een paar uur was het weer raak. Dezelfde man, op vrijwel dezelfde manier. Maar dan een paar kilometer verderop. In Goirle om precies te zijn. Wij zoeken deze mannen.

Wie kent deze man? Mogelijk betrokken bij drugszaak

In juni van dit jaar heeft de politie in Tilburg een flinke hoeveelheid softdrugs in beslag genomen. En dan gaat het om hennep en plakken hasj. Het onderzoek rondom die inbeslagname loopt nog steeds. De politie denkt dat de man op de beelden bij die gevonden drugs betrokken is. Wij tonen hem in de aankomende uitzending.

Wie pint hier met een gestolen pas in Tilburg?

In oktober van 2019 is een man aan het shoppen in Tilburg met een gestolen pas. Die pas was eerder gestolen vanuit een bedrijf in Tilburg. Op verschillende momenten is hij te zien in de winkel. Als hij een beetje loopt rond te kijken en als hij staat af te rekenen. Ook nog eens als hij de winkel weer uit loopt. Wij willen hem vinden.

Twee oudere bewoners overvallen in Den Bosch

Twee bewoners van een flat aan de Aartshertogenlaan in Den Bosch werden in oktober overvallen. Wij zoeken de daders. Op donderdag 8 oktober belt een vrouw aan bij iemand en zegt dat ze van een zorginstelling is. Met die smoes weet de vrouw binnen te komen, ze zou tegen corona komen spuiten. Uiteindelijk steelt deze vrouw een bankpas en pint daar later mee. Op donderdagmiddag 15 oktober wordt in dezelfde straat in Den Bosch een 65-jarige man in zijn eigen huis overvallen. De man is hulpbehoevend en loopt met een rollator. Twee vrouwen komen binnen, waarvan de een meteen zijn rollator onderuit schopte. De man viel op de grond. De vrouwen schreeuwen naar hem dat ze zijn portemonnee en geld willen. Een vrouw loopt het huis in, pakt een portemonnee en dan gaan de twee er weer vandoor.

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.