ROSMALEN - controle door gemeente, politie en brandweer is in een verborgen ruimte in het pand een productieplaats ontdekt voor synthetische drugs. Vandaag hebben wij hiervoor een 33-jarige verdachte uit Etten-Leur, een 34-jarige verdachte uit Made en een 33-jarige verdachte uit Alphen aan de Rijn aangehouden.

Verstopt
De politie kwam het lab op het spoor nadat een getuige had gemeld dat hij in de omgeving van het pand een vreemde anijsachtige lucht had geroken. Omdat deze lucht typerend is voor de mogelijke aanwezigheid van een drugslab, startten we samen met de gemeente een onderzoek bij het pand. Ook wij namen de geur waar en zijn samen met de gemeente het pand binnen getreden. We ontdekten daar in een verborgen ruimte een compleet amfetaminelab. We vonden behalve de apparatuur ook de chemicaliën die voor de productie gebruikt worden.

Ontmanteling
Nadat de collega’s van de forensische opsporing samen met medewerkers van de landelijke faciliteit ontmanteling (LFO) hun onderzoek hadden afgerond, werd gestart met de ontmanteling van het lab. Dit nam veel tijd in beslag. Om de aangetroffen apparatuur en andere spullen te kunnen afvoeren, moest er onder andere een muur worden afgebroken. Vandaag hebben we hiervoor drie verdachten aangehouden, maar meerdere aanhoudingen sluiten wij niet uit.