DEN BOSCH - De politie doet onderzoek naar een aanslag op een woning aan de Gerbrandyhof in ’s-Hertogenbosch. Daar was donderdagavond 23 december rond 22.30 uur gelukkig niemand thuis toen er brand werd gesticht.


Bij de aanslag raakte dan ook niemand gewond. Wel moest de brandweer ter plaatse komen om het vuur te doven dat in de woonkamer van het huis was ontstaan. Nadat dit gebeurd was startte de politie ter plaatse een onderzoek op.

Onderzoek

Uiteraard is er sporenonderzoek verricht in en om de woning. Ook hebben we met diverse getuigen gesproken. Daaruit is het beeld ontstaan dat het vermoedelijk om een gerichte aanslag op de woning ging. We doen nog onderzoek naar wat daar mogelijk de aanleiding voor kan zijn.

Uit de gesprekken met getuigen kwam een summier signalement van de mogelijke daders naar voren. Het lijkt te gaan om twee personen, zeer waarschijnlijk mannen. Eén van hen droeg donkere kleding en had een normaal postuur. De brand werd gesticht via een raam aan de voorzijde van het huis. Dat werd vernield. Hoe de brand precies is gesticht onderzoeken we nog. .

Getuigen

Gelukkig raakte niemand gewond bij het incident, maar uiteraard nemen we dit serieus. Voor ons onderzoek zijn we op zoek naar eventuele getuigen of mensen die mogelijk iets weten dat met deze zaak te maken heeft. Weet u iets? Neem dan contact met ons op via één van de onderstaande mogelijkheden.