DEN BOSCH - De politie is op zoek naar getuigen van een mislukte poging tot beroving aan de Dertien Loten in ’s-Hertogenbosch. Het slachtoffer wist daar zaterdagavond de dader te overmeesteren en het vuurwapen af te pakken.


Rond 21.45 uur stond de 39-jarige man uit Zaltbommel voor het portiek van een flat aan de Dertien Loten. Plots kwam er een man op hem afgelopen die hem bedreigde met een vuurwapen en geld eiste. Het slachtoffer voldeed niet aan de eis, maar wist de dader te overmeesteren. Na een korte worsteling, waarbij beide mannen op de grond vielen, ging de dader er vandoor. Zijn vuurwapen moest hij achter laten.

Onderzoek
Nadat de het hevig geschrokken slachtoffer de politie had gealarmeerd hebben wij ter plaatse uitgebreid onderzoek gedaan. Ook is met meerdere eenheden in de omgeving gezocht naar de verdachte. Hij is echter niet meer aangetroffen. Het vuurwapen is in beslag genomen voor verder onderzoek. Het slachtoffer hield aan de confrontatie lichte verwondingen over.

Getuigen
We zijn voor ons onderzoek nog op zoek naar mogelijke getuigen. Het kan uiteraard zijn dat mensen voorafgaand aan de beroving iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de Dertien Loten. Of mogelijk heeft iemand de verdachte zien vluchten na afloop? We sluiten niet uit dat hij op dat moment gewond was aan zijn hoofd. Een algemeen signalement van de verdachte:

- 20-25 jaar, getinte huidskleur, 1.80 – 1.85 meter lang, normaal postuur. Hij droeg een groene jas met capuchon en een petje.

Als u iets gezien heeft of mogelijk iets anders weet dat met dit incident te maken heeft, neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem: 0800-7000. U kunt ook melden via het bijgevoegde tipformulier.