DEN BOSCH - De politie zoekt vandaag in het water van de Dommel in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch naar een voorwerp dat daar in het water is gegooid. Dat gebeurt ter hoogte van de Wilhelminabrug.


De politie zocht vrijdagavond 7 januari ook al in het water. Toen is niets aangetroffen. Zaterdagmiddag gaat het zoeken verder.

Aanleiding

De aanleiding voor de zoekactie is een incident rond 19.30 uur op vrijdagavond. Daar werd een man in eerste instantie gecontroleerd omdat hij zijn auto op het fietspad had staan. Plotseling ging de man er echter rennend vandoor en ontstond een achtervolging. Ter hoogte van de Wilhelminabrug zagen de collega’s dat de man een voorwerp over de reling in het water gooide. De man kon vervolgens op de Buitenhaven worden aangehouden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. Ook een andere man die bij de vluchtende verdachte was, is korte tijd aangehouden geweest. Hij is vervolgens heengezonden en geen verdachte meer.

Zoeken

Omdat we uiteraard zeer benieuwd zijn wat de man precies in het water gooide is gisteravond al in het water van de Dommel gezocht. Dat leverde niets op. Daarom wordt zaterdagmiddag een nieuwe poging gewaagd.