DEN BOSCH - Vandaag heeft men twee mannen aangehouden voor hun rol bij de plunderingen van de Jumbo supermarkt in ‘s-Hertogenbosch vorige week. Het gaat om een 18-jarige man en een 21-jarige man uit ‘s-Hertogenbosch. Zij worden verdacht hen van openlijk geweldpleging en diefstal.


Herkenning

Beide mannen hebben wij herkend op videobeelden die in ons bezit zijn. Wij hebben hen vandaag dan ook opgehaald omdat zij zich zelf niet hebben gemeld. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. De verdachten worden later deze week voorgeleid aan de rechter-commissaris.

In beslag genomen
Wij hebben beslag gelegd op een personenauto en een scooter van een van de mannen. Wij pakken waardevolle bezittingen af van personen die zich schuldig maken aan strafbare feiten. Vermogen en goederen worden in beslag genomen om zo de slachtoffers van de rellen zoveel mogelijk te compenseren voor de aan hen toegebrachte schade.

Onderzoek gaat door!
Het onderzoek naar de ongeregeldheden gaat onverminderd voort. Wij doen er alles aan om de relschoppers op te pakken. Hoewel er dus al heel veel materiaal beschikbaar is, vragen we burgers nog steeds om hun eigen beelden met ons te delen. Hebt u videobeelden of foto’s gemaakt van deze ongeregeldheden? Via deze link kunt u uw beelden met ons delen. Uiteraard is het ook van belang dat u, indien mogelijk, bij de beelden ook informatie geeft over wat en wie we er op kunnen zien.