DEN BOSCH - De politie startte zaterdagavond 13 juni een onderzoek na een uit de hand gelopen burenconflict aan de Orthen in ’s-Hertogenbosch. Tijdens het conflict werd een voordeur vernield en raakte iemand gewond.


Via 112 kwam zaterdagavond rond 20.00 uur een melding binnen dat er werd gevochten op de Orthen in Den Bosch. Kort daarna kwam er een melding overheen van een schietincident. Agenten gingen poolshoogte nemen en vonden geen aanwijzingen dat er geschoten was.

Burenconflict

In een langlopend burenconflict zou de vlam in de pan zijn geslagen. Buurtbewoners zouden zijn belaagd door een aantal personen die met onder meer ijzeren staven en een riek naar de woning kwamen en de voordeur hadden vernield. Ook raakte de partner van de belaagde buurtbewoonster gewond, nadat hij met een riek werd geraakt. De man werd in het ziekenhuis behandeld hieraan en mocht daarna weer naar huis.

Arrestaties

De politie hield zaterdagavond op de Orthen direct een 26-jarige Bosschenaar en een 48-jarige vrouw uit Den Bosch aan. Zondag meldden zich nog drie mannen, waaronder een bewoner van de Orthen en twee Bosschenaren van 21 en 52 jaar. In totaal zitten nu vijf verdachten vast. We onderzoeken wat hun aandeel is geweest bij de ongeregeldheden.