WAALWIJK - Een verdachte van drugsdealen denkt onder zijn aanhouding uit te komen door rijdend een sok met drugs uit het raam te gooien. De agenten zijn ook niet blind en de sok is snel gevonden.

Op vrijdag 29 maart 2024 om 17.05 uur surveilleren twee agenten in een opvallende politieauto op de Ambrosiusweg. Op dat moment zien ze een auto rijden waarvan ze weten dat het vermoeden bestaat dat er vanuit die auto gedeald wordt. Ze geven de bestuurder een stopteken maar deze verhoogt zijn snelheid in plaats van te stoppen. Op het moment dat de auto de Fransen van der Puttestraat in rijdt zien de agenten dat er iets uit het raam gegooid werd.

Sok

Ze onthouden de plek maar blijven wel de auto achtervolgen. De bestuurder kiest eieren voor zijn geld en stopt. Eén van de agenten loopt terug en ziet langs de weg een sok liggen met daarin meerdere gripzakjes verschillende soorten harddrugs. De 22-jarige verdachte uit Oosterhout wordt aangehouden. Aan het bureau besluit de Officier van Justitie dat het bezit van 34 zakjes (in totaal 3,5 gram) niet genoeg is om de man dealen ten laste te leggen. Hij wordt daarom alleen vervolgt voor het bezit van deze drugs.