DEN BOSCH - Deze week in Bureau Brabant aandacht voor twee nieuwe zaken. In Den Bosch bijt een toeriste letterlijk van zich af als zij in haar vakantiewoning plots wordt overvallen. En we hebben beelden van een brandstichting bij een autobedrijf in Nuland.


Den Bosch - Toeriste bijt overvaller in duim

Tijdens een citytrip in Den Bosch is een 25-jarige vrouw overvallen en van haar telefoon beroofd. Dat gebeurde op dinsdagavond 26 juli 2022 rond 19.00 uur in een appartement aan het Sweelinckplein. De dader is op zijn vlucht gefilmd.

Op de terugweg van een boodschap belde haar vriend de vrouw om te vragen of ze de voordeur alvast op een kier wilde zetten. Maar in plaats van haar vriend stond er ineens een onbekende man in de woonkamer. Hij bedreigde het slachtoffer met een mes en pakte haar telefoon. De vrouw bleef achter met kleine sneetjes en schaafwonden en was vooral erg geschrokken.

Tijdens de worsteling met de dader heeft de vrouw hem in zijn rechterduim gebeten. Mogelijk had hij na 26 juli een wondje op zijn duim. De politie denkt dat hij uit de directe omgeving van het Sweelinckplein in Den Bosch-Zuid komt.

Nu al informatie doorgeven over deze zaak kan. Volg onderstaande link:
Woningoverval - Sweelinckplein - Den Bosch

Nuland - Brand bij autobedrijf aangestoken

Een autobedrijf in Nuland liep enorme schade op door toedoen van een brandstichter. Hij en een deel van zijn voorbereidende handelingen zijn op beeld vastgelegd. In de ochtend van maandag 15 augustus 2022 wist deze dader rond 04.30 uur het bedrijfsterrein op te komen; hij droeg een bivakmuts en had jerrycans bij zich.

Op een voertuig dat op het terrein stond, bleek met verf het logo van ‘Extinction Rebellion’ te zijn gespoten. Die klimaat-actiegroep distantieert zich van zowel de brandstichting als de achtergelaten boodschap. Mogelijk heeft de dader voor verwarring of een dwaalspoor willen zorgen. Denkt u daarover iets te weten, neem dan alstublieft contact op met de politie.

Nu al informatie doorgeven over deze zaak kan. Volg onderstaande link:
Brandstichting - Ambachtslaan - Nuland

Kijk en help mee! Bureau Brabant wordt elke maandag vanaf 17.00 uur uitgezonden bij Omroep Brabant en daarna tot en met dinsdagmiddag regelmatig herhaald.