OSS - De politie arresteerde woensdagmorgen 7 september 2022 twee mannen uit Oss. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij het dodelijk schietincident op 14 april aan de Leeuwerikhof in Oss.

Bij het schietincident kwam een 23-jarige Ossenaar om het leven. Door de politie werd direct een groot onderzoek opgestart onder leiding van het Openbaar Ministerie. Daarbij werden eerder al twee verdachten aangehouden. Deze mannen zitten inmiddels niet meer vast, maar blijven wel verdachte in het onderzoek. De politie nam eerder ook auto’s in beslag in Enschede en Oss die mogelijk betrokken waren bij het dodelijk schietincident.

Nieuwe aanhoudingen
Verder onderzoek leidde uiteindelijk tot de aanhouding van de twee nieuwe verdachten. Zij werden woensdagmorgen rond 9.00 uur aangehouden in Eindhoven. Het gaat om mannen van 22 en 26 jaar oud. Beiden woonachtig in Oss. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij het dodelijk schietincident. Wat hun rol precies was wordt nu verder onderzocht. Beide verdachten zitten in beperking.

Onderzoek
Het onderzoek is nog steeds in volle gang. Om dit onderzoek niet te schaden kunnen we op dit moment geen verdere details prijs geven. We zijn wel nog altijd op zoek naar getuigen. Uit het rechercheonderzoek blijkt dat er die donderdagmiddag personen rondom de Leeuwerikhof aanwezig waren met wie wij nog geen contact hebben gehad. Daarom vragen wij hen nadrukkelijk zich te melden bij de politie.