BOXTEL - Maandagmiddag troffen agenten in de Mijlstraat een busje aan, waarin bij een nader onderzoek vaten met drugsafval werden gevonden. De bestuurder werd aangehouden. Ook de eigenaar van een bedrijfspand aan de Havervelden, waarvan bleek dat er op het terrein drugsafval geloosd was, werd opgepakt. Op het bedrijfsterrein werden tevens totaal elf pallets met miljoenen illegale sigaretten aangetroffen. De verdachten zitten vast.

De brandweer was uitgerukt naar de Havervelden om de herkomst van een penetrante, chemische lucht te onderzoeken. Zij deden onder andere metingen. Tijdens het onderzoek troffen ze op het terrein van een bedrijfspand in die straat sporen aan die duidden op een dumping van drugsafval. Gealarmeerde politiemensen controleerden vervolgens een bestelbus die kennelijk vanaf het terrein van de bedrijf was weggereden. Daarvan bestond het vermoeden dat die iets met de dumping te maken zou kunnen hebben. Deze bestelbus werd op de Mijlstraat gecontroleerd en daarin vonden we enkele vaten van 20 liter en twee vaten van 200 liter. Later werd vastgesteld dat de inhoud van deze vaten inderdaad drugsafval betrof. De bestuurder, een 46-jarige Pool met onbekend woonadres, werd aangehouden.

Drugsafval gedumpt
Op het terrein van het bedrijf troffen collega’s ook een koelcontainer aan, waarin ook meerdere vaten met drugsafval stonden. In de grond was een gat gegraven waarin drugsafval was geloosd. De eigenaar van het bedrijf, een 32-jarige inwoner van Boxtel, werd ook aangehouden. Zijn rol wordt nader onderzocht. De bestelbus bleek geen eigendom te zijn van één van de aangehouden verdachten. Wij onderzoeken de relatie tussen de eigenaar van de bestelbus en verdachten.

Illegale sigaretten

Tijdens een vervolgonderzoek op dinsdag in het bedrijfspand aan de Havervelden, onderzochten collega’s elf volle pallets die binnen stonden. Daarop stonden ogenschijnlijk dozen met siermeubeltjes gestapeld. Het bleek echter te gaan om een grote partij illegale sigaretten. Op basis van een eerste inschatting gaat om mogelijk zo’n 2.800.000 sigaretten, afkomstig uit het Oostblok. De politie draagt deze zaak voor verdere afhandeling over aan de Douane.