DEN BOSCH - Het lossen van een schot schrikte de buurtbewoners van de Trommelslager begin vorige maand op. Niemand raakte gelukkig gewond. Het onderzoek van de recherche naar het schietincident leidde gisteren tot de aanhouding van 18-jarige man uit ’s-Hertogenbosch.


Schietincident
Op zondag 7 mei rond 18:30 uur kreeg de politie een melding over een schietincident aan de Trommelslager. De melder hoorde vanuit zijn woning een harde knal en keek naar buiten. Hij zag vervolgens iemand uit de naastgelegen brandgang wegrennen.

Lees hier meer over het incident in ons eerdere bericht.

Onderzoek
De politie onderzocht het schietincident door een plaats-delict te maken en sporen – en buurtonderzoek te verrichtten. Ondanks een oproep via Burgernet en de verspreiding van een signalement van de mogelijke verdachte leidde dit in eerste instantie niet naar de man die geschoten zou hebben. Ook bleef onbekend waarom er werd geschoten én waarmee het schot zou zijn gelost.

Aanhouding
Tijdens het onderzoek kwam een 18-jarige Bosschenaar in beeld als verdachte. Hij werd gisteren, maandag 12 juni, aangehouden in zijn woonplaats. In zijn bezit werd een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen en inbeslaggenomen. De verdachte zit vast en wordt verhoord over zijn rol en aandeel in deze zaak.

Vervolgonderzoek
Het op een vuurwapen gelijkende voorwerp is inbeslaggenomen en wordt onderzocht. Na onderzoek wordt het vernietigd.