DEN BOSCH - Tijdens een actiedag van de politie en het openbaar ministerie zijn tijdens een inval diverse verboden spullen waaronder harddrugs en softdrugs aangetroffen. Tijdens een doorzoeking werden daarnaast een vuurwapen en cryptocurrency ontdekt.

Een expertiseteam van openbaar ministerie en de politie nam cryptocurrency (bitcoins) in beslag plus een hoeveelheid contant geld. Dit team houdt zich bezig met de inbeslagname van deze, minder zichtbare goederen. Cryptocurrency spelen een steeds grotere rol in de wereld van ondermijning. Het gaat om een soort digitale munteenheid, die vaak wordt gebruikt als alternatief geldsysteem voor reguliere geldsoorten.

De verdachte, een 31-jarige man uit Den Bosch, is aangehouden op verdenking van de handel in drugs en het bezit van een vuurwapen. Mogelijk is er ook sprake van witwassen.

Aanleiding van het onderzoek was informatie dat er mogelijk sprake was van dealen en wapenbezit op het adres in Den Bosch. De actiedag vond dinsdag 23 februari plaats.